Voetreflexzonetherapie

 

Jouw voeten zijn daarbij de sleutel naar je gezondheid. Voeten geven aan waar fysieke maar ook psychische problemen kunnen ontstaan. Pijnprikkels, huidverkleuringen en eeltvorming kunnen een signaal zijn dat er ergens in het lichaam een verstoring is die aanleiding kan geven tot lichamelijke klachten.

Voetreflexzonetherapie is een effectieve methode om veel van deze aandoeningen te behandelen. Door op jouw onderbenen en voeten een stimulerende of ontspannende drukpunt techniek toe te passen, zal de rest van je lichaam hierop reageren. Deze drukpunt techniek wordt toegepast op bepaalde zones in de voeten die in verbinding staan met specifieke organen. Mijn ervaring met deze techniek heeft me geleerd dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam hierdoor wordt geactiveerd.

 

“Uw voeten zijn de basis van uw lichaam, geef ook daar uw volledige aandacht aan.”

 

De voeten worden meestal het laatst verzorgd of aandacht aan besteed. Terwijl uw voeten u veel kunnen “vertellen” hoe uw lichaam functioneert. Op de voeten en in de voetzolen lopen energiebanen en deze corresponderen met een orgaan in ons lichaam of een lichaamsdeel.

Door uw onderbenen en voeten een stimulerende en verkwikkende massage te geven van drukpunten en strijkingen, zal ook uw lichaam hierop reageren. Door uw hele lijf, van top tot teen, zal het bloed voelbaar stromen.

Voetreflexzonetherapie is een massagevorm die via specifieke zones op de voeten klachten op lichamelijke, geestelijke en emotionele vlak kan verminderen of kan verhelpen.

Het is belangrijk om uw huisarts of behandelend arts/specialist op de hoogte te stellen van uw behandeling op alternatieve geneeswijze.

Een goede samenwerking met uw huisarts of behandelende arts/specialist is van belang voor uw gezondheid.

Voetreflexzonetherapie kan toegepast worden bij:

  • orthopedische, neurologische en reumatische aandoeningen
  • aandoeningen van de: huid, longen, bloedsomloop, spijsvertering, urinewegen en geslachtsorganen, hormoonhuishouding
  • posttraumatische aandoeningen
  • slaapstoornissen
  • psychosomatische aandoeningen, bijvoorbeeld: stress, depressie, chronische vermoeidheid, onevenwichtigheid
  • geen lichamelijke oorzaken, maar toch klachten hebben
  • kinderen met concentratiestoornissen

De eerste afspraak wordt voorafgegaan door een intakegesprek waarin we kijken naar de algehele toestand of situatie van jou.

Eventuele vergoeding via  zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent.

Foto’s

Klik op een foto om deze te vergroten

InnerU adresgegevens

Prins Willemstraat 27
6433 HD Hoensbroek
(06) 51 08 00 85
inneru@ziggo.nl
www.inneru.nl

KvK 54 20 88 07
BTW-nr. NL001810603B64